Pàginesdivendres, 15 de gener de 2016

Ral·li Barcelona - Sitges, una trajectòria ininterrompuda de 58 anys


Joan Antoni Samaranch va donar la primera sortida a un GEORGES ROY de 1904 amb matrícula de Lleida.
La primera edició del Ral·li es va celebrar el 8 de febrer de 1959, amb una vintena de cotxes que van sortir de la plaça Sant Jaume envoltats d’una gran multitud de visitants. L’alcalde de Barcelona, el Sr. José M. De Porcioles, havia de donar la sortida, però un imprevist li va impedir i finalment va ser el Sr. Joan Antoni Samaranch l’encarregat de fer-ho.


Des de la primera edició, l’organització va posar com a condició que els ocupants dels vehicles participants anessin vestits d’acord amb l’època de fabricació del seu vehicle. La raó d’aquesta condició és que el Ral·li s’emmarcava dins les Festes d’Hivern de Sitges; que el Carnaval de Sitges es celebrés per aquelles dates va afavorir que aquesta premissa fos acceptada amb entusiasme.

En els inicis, el Ral·li es va plantejar com una prova esportiva de regularitat, durant el mític i revirat tram de les costes, on els vehicles havien de mantenir la mateixa velocitat de baixada de pujada. Aquesta “esportivitat” estava regulada sota el reglament de la FIA.

En arribar a Sitges, els participants desfilaven pel passeig de la Ribera fins arribar a la Fragata on, talment com es fa a l’actualitat, eren rebuts per les autoritats i posteriorment aparcaven per què el públic pogués admirar-los.

En la darrera edició hi ha participat més de 60 cotxes i 15 motos antigues.

Aquest 2016 el Ral·li es celebrarà el diumenge 3 d'abril entre Barcelona i Sitges, però durant dissabte hi haurà activitats paral·leles relacionades amb el mon del motor clàssic, tant cotxes com motos. Estigueu atents tant al Facebook com a la pàgina web.

Entre les activitats paral·leles al Ral·li hi haurà una exposició de cotxes i motos d’època al centre comercial L’illa Diagonal, que molt possiblement es realitzarà després de la prova, tot i que encara estan per confirmar les dates.

*Amb la col·laboració de www.rallybarcelonasitges.com i http://sitgesactiu.com (fotos)

El reusenc Alexis Llaveria (Vauxall de 1904) va ser un dels participants en l'edició de 2015

imatge

imatge