Pàginesdiumenge, 6 de novembre del 2016

Montesa Impala 3

MONTESA Impala 3: el ressorgir d'una clàssica.


La presentació de la Montesa Impala 3 al Saló Retromoto de Barcelona va aixecar una grandíssima expectació. La interessant iniciativa va sortir del concessionari oficial Honda Impala de Barcelona, amb el seu propietari Xavi Arenas i el seu germà Josep al capdavant (el primer és més President del Moto Club Impala). Tots dos han invertit il·lusió, temps i diners en aquest projecte, amb l'objectiu de reviure la que potser és la moto més llegendària de la indústria espanyola.

Aquest passat dissabte es va poder veure al circuit de Calafat. Estava mig amagada, entre altres motos clàssiques i t'hi havies de fixar per veure que era aquest prototip "treballat" pels germans Xavi i Josep Arenas. No va crear molta expectació, tot i que mentre feia les fotos algun que altre "entès" es va acostar per observar-la.S'han desenvolupat tres prototips del model que "no deixen de ser un exercici de disseny del concessionari" amb la base d'una CB500F, però la veritat és que aquestes tres unitats de la Impala 3 passen bona part del temps a les instal·lacions d'Honda Motor Europe a Santa Perpètua de la Mogoda, on estan sent minuciosament estudiats per analitzar si és possible comercialitzar un model que tindria com a base la nova CB500F, que complirà la normativa Euro 4.


S'ha buscat al màxim l'economia de fabricació, pensant tant en la seva comercialització com moto completa, com en forma de «kit». Per això es mantenen el màxim de components de sèrie de la CB500F, per tal de no encarir el producte. El disseny és responsabilitat de un ex membre destacat del prestigiós estudi Pininfarina i encara que no definitiu al cent per cent, es troba en la fase final de desenvolupament.


La Montesa Impala fou un model de motocicleta de turisme fabricat per Montesa en dues etapes: la primera, de 1962 a 1971 i la segona, amb el nom d'Impala 2, de 1982 a 1989. Al llarg de la seva vida comercial se'n produïren diverses versions gairebé sempre en dues cilindrades (175 i 250 cc, a banda d'una versió de 125 cc de la Impala 2), i fins i tot algunes d'adaptades per a motocròs, enduro i trial. Totes compartien, però, les mateixes característiques generals: motor de dos temps monocilíndric refrigerat per aire, bastidor de simple bressol, frens de tambor i amortidors de forquilla convencional davant i darrere.


Fonts: Joan Carles Orengo (MOTOCICLISMO.es), Àlex Medina (SOLO MOTO.es) i enciclopedia de la motocicleta española (Francisco Herreros)

imatge

imatge