Pàginesdimarts, 9 de juny del 2020

La fira Expoclàssic de Mollerussa calenta motors per a la 25a edició del proper setembreFira de Mollerussa va decidir ajornar la convocatòria d’enguany pel COVID-19 i espera que sigui un gran certamen

Mollerussa, 9 de juny de 2020

Fira de Mollerussa vol reprendre l’activitat firal tan aviat les autoritats sanitàries ho permetin. Així, després de cancel·lar tres fires, la seva tasca es concentra ara en la 25a edició de l’Expoclàssic, dedicat al món del motor clàssic i històric, prevista en un principi al mes de maig però que es va optar per ajornar al cap de setmana del 19 i 20 de setembre, mes que es confia es puguin realitzar ja esdeveniments firals. La tardor, concretament el setembre, s’estima com a data adient tenint en compte que el saló s’havia fet aquest mes fins fa només uns anys.

Xavier Roure durant la roda de premsa

Així ho ha manifestat aquest matí el director de l’ens firal de la capital del Pla d’Urgell, Xavier Roure, qui ha avançat en roda de premsa alguns dels atractius de la pròxima edició de l’Expoclàssic alhora que ha fet una valoració del calendari firal d’enguany. El director ha estat acompanyat per Xavier León, membre del Comitè d’Expoclàssic i president de l’associació Motos Clàssiques Terres de Ponent.

En relació amb el pròxim 25è Expoclàssic, Fira de Mollerussa prepara dues exposicions, una de motos i una altra de cotxes, que complementaran el Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, el qual es treballa a nivell comercial i compta ja amb expositors inscrits, segons ha assenyalat el director.

La primera d’aquestes exposicions neix amb la voluntat de fer coincidir l’aniversari del certamen firal de la capital del Pla d’Urgell amb els setanta-cinc anys de la firma catalana de fabricació de motocicletes Montesa, fundada en 1945 i que ha marcat una època en el món del motor de Catalunya, Espanya i Europa.


Xavier Roure i Xavier León davant algunes de les motos que formaran part de l'exposició

La mostra “75 anys, 75 motos” pretén ser una macro-exposició amb models de diferents èpoques com ha explicat León, qui serà un dels grans col·laboradors que farà possible aquesta mostra amb la cessió d’una quarantena de motocicletes de la seva col·lecció particular. Entre les més destacades, ha assenyalat León, estaran diferents models Impala dels anys 60 així com una Cota 247 o una Cota 25, la primera moto infantil que es va fer a Espanya. Així mateix, els visitants podran veure entre els molts models exposats una Trail de 1970 i que esdevé l’única que es va matricular a Lleida o les motos dels pilots de motocròs Albert Ribó i Toni Gorgot.

Pel que fa a l’exposició de cotxes centenaris s’exposaran una desena de models entre els quals hi seran vehicles com un Delage del 1905, un Ford T, un De Dion Bouton del 1907, un Berliet 1907 o un Fiat 501 Torpedo Sport del 1919, entre altres.

Conversa amb el Mercat d’Antiguitats de Mollerussa dels diumenges per incloure’l a l’Expoclàssic

D’altra banda, el director ha indicat també que s’han mantingut converses amb representants del Mercat d’Antiguitats de Mollerussa que es porta a terme els diumenges al matí a la Rambla d’Armengol V perquè aquest es pugui integrar el cap de setmana de la fira Expoclàssic dins el certamen. Roure ha valorat la iniciativa com a “atractiva” i que creadora de “sinergies” de cara als visitants.

*Text confeccionat sobre comunicat de premsa

imatge

imatge